STÄNG

Att det inte gjorts tidigare är nästan sjukt. År av tankar och många månader av formande och planerande har nu lett fram till vad vi idag kan presentera vid namnet Åre Sessions – en helt ny typ av festival där musik- och skidkultur möts, inramad av en av Sveriges mest häpnadsväckande miljöer. Skidsäsongens sista fest, sommarens första festival – allt på köpet av ett liftkort.

En bra festivalplats ska ha det där lilla extra. Platser där det tåls att tänja på formatet festival och där det går att skapa helt nya liveupplevelser – sådant som vi själva saknar på den svenska festivalkartan i dag. Festivaler som vi skulle vilja besöka, oavsett geografisk koordinat i världen.

10 mil väster om Östersund, 16 mil öster om Trondheim och 60 mil norr om Stockholm ligger Åre: en internationell by och en av Sveriges mest älskade skidorter. Förutom ungefär 1500 bofasta invånare huserar Åre 42 liftar, 89 nedfarter, en fallhöjd på 890 meter, 75 restauranger och caféer och 15 olika barer – allt inom ett par hundra meters promenadavstånd från varandra. På denna plats presenterar vi nu ett nytt tillskott på den svenska festivalkartan.

Åre Sessions har premiär den 29-30 april 2017 och kommer därefter bli den stående säsongsavslutningen i Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn med störst fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta akter. Förutom dessa bjuder vi också in ett stort antal grymma DJ:s och klubbar att tonsätta både hotell, barer och utomhusscener under valborgshelgen.

Bakom Åre Sessions står, förutom Luger, ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans med oss har ritat ut ramarna för denna helt nya festival. Norrlands Guld Ljus Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett inspirerande samarbete som fördjupats år efter år. I samarbete med SkiStar bakar vi in festivalbiljetten i SkiPasset – vilket kort och gott innebär att du får tillträde till en hel festival på köpet av ditt liftkort. Festivalhelgen till ära kör SJ festivaltåg sträckan Stockholm – Åre (bokningen till detta öppnar på fredag!). Hotell Nöjesguiden flyttar in på Holiday Club och blir festivalens självklara hjärta och samlingspunkt. Och mycket mer. VÄLKOMNA!

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter