En modern rockinstitution, en av landets mest inflytelserika grupper, publikfavoriter och prisad punk – med exakt två månader kvar till Åre Sessions 2018 delar vi med oss av ett gitarrstarkt släpp för alla som älskar kombinationen rock + skidor. Välkommen till Åre säger vi till Turbonegro [NO], Teddybears, Avantgardet och ShitKid.

TURBONEGRO [NO]
Turbonegro är inget annat än en ren och skär modern rockinstitution. Det norska bandet har sedan starten 1989 spridit sin stenhårda deathpunk över världen, och på så vis blivit en av nordens största rockexporter någonsin. De hängivna fans de samlat på sig genom åren kallas för Turbojugend, och finns att hitta precis överallt – alla lika sålda på bandets musik, unika estetik och galna liveframträdanden. Tidigare i år släpptes bandets senaste album, dödshårda ”RockNRoll Machine”, som i mångt och mycket ringar in bandets essens och storhet. Räkna med att få höra material från det blandat med klassiker som ”The Age of Pamparius”, ”All My Friends Are Dead” och ”City of Satan” när Turbonegro bjuder på Åres mest självsäkra show.

TEDDYBEARS DJ-SET
Teddybears är en av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt, men när Teddybears – efter några år som punkrockband – kom med sitt genreöverskridande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid. På 90- och även in på 2000-talet ansågs det viktigt att vara ”äkta” och ”riktig” och media och musikbranschen visste inte hur de skulle hantera grupper som stack ut från mallarna. Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears. År 2016 släppte Teddybears sitt senaste album ”Rock On”. Bandet har skruvat upp sina retrofuturistiska reglage till max och har skapat en hybrid av bastung dancehall, rock och elektroniskt och cementerar Teddybears som en av Sveriges absolut mest inflytelserika grupper.

AVANTGARDET

Två album – För många dyra skor och döda ögon (2016) och Grammisnnominerade På östkusten intet nytt (2017) – som båda toppat kritikerlistorna och turnéer med omtalade liveframträdanden har gjort Avantgardet till stora publikfavoriter. Under det gångna året har bandet – med frontmannen Rasmus Arvidsson i spetsen – genomfört ännu en hyllad kärleksresa genom Sverige, där såväl klubb som festival har fått smaka på bandets fullkomligt unika livekonserter. Barometern skriver om bandets spelning på Emmabodafestivalen att ”Avantgardets slogan ”hjärtat utanpå” inte bara är ord, det är verkstad” och “när festtåget är framme vid kvällens slutstation ”Horsepundarpop” är publiken helt med och känslorna på rätt plats. Och som bandet ständigt bevisar handlar Avantgardet främst om känslor.” Med några av landets främsta musiker på scenen och ett ständigt uppfyllt löfte om att ge publiken en unik kväll, blir Avantgardet ett fantastiskt tillskott till Åre Sessions 2018.

SHITKID

Bakom artistnamnet ShitKid gömmer sig Åsa Söderqvist, som på mycket kort tid har blivit en av Skandinaviens mest omtalade nya akter. Med en unik DIY-edge, okonventionella låtkonstruktioner och en ovilja att rätta sig efter artistiska ideal har hon blivit hyllad som en anti-popstjärna och ett botemedel mot slick radiopop. Efter att ha vuxit upp i Kramfors flyttade hon till Göteborg efter gymnasiet där hon bland annat sysselsatte sig med skådespeleri och startade ett feministiskt punkband. Snart vände hon sin kreativa energi inåt, och spelade in vad som skulle komma att bli ShitKids debut-EP på en trasig laptop i sitt sovrum. Denna debut-EP hyllades snabbt världen runt av såväl kritiker som fans, och efter att ha släppt en till EP landade förra sommaren det efterlängtade debutalbumet ”Fish”. Tidigare i år släpptes ytterligare en EP – starka ”This Is It” – som helt säkert är hennes mest fulländade projekt till dags dato, och ett kvitto på att det hon är en artist för framtiden. Det fick ShitKid ytterligare bevis på när hon kammade hem priset för Årets rock på Manifestgalan (och senare blev utkastad från samma gala)

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter