Roliga nyheter! I dag kan vi presentera ytterligare ett nytt tillskott till festivalen: Breakfast Talks på Åre Bageri. Kl 09:15 på festivalens fredag och lördag bjuder vi in till två inspirerande samtal. Magnus Ormestad från Husky Podcast kommer leda båda samtalen och bland gästerna hittar vi en massa spännande människor. Kom och ät frukost och blir inspirerad innan du ger dig ut i backen för dagen! Välkomna till Breakfast Talks.

 


Breakfast Talks, fredag 27 apr kl 9.15: Bevara våra vintrar

Året är 2018 och klimathotet är ett faktum. Mänskliga utsläpp av växthusgaser leder till att vår planet blir varmare, vilket i sin tur leder till klimatförändringar som påverkar vind, nederbörd och temperatur. De lokala effekterna varierar stort, men trenden är på de flesta platser tydlig – vintrarna blir varmare, grönare och kortare. I detta samtal möter vi Elin Turpeinen från organisationen Protect Our Winters, för att prata om snöns, klimatets och planetens framtid. Och hur snösporten kan vara en bidragande röst för att påverka framtiden åt rätt håll.

Breakfast Talks, lördag 28 apr kl 9:15: När varje dag är ett äventyr

Stressiga deadlines, gråa kontorslandskap och sura miner på bussen. ”Är det såhär det ska vara? Livet.” Många är vi som drömmer oss bort till en mer passionerad vardag, närmare både oss själva och naturen. I detta samtal möter vi tre inspirerande personer som alla – på väldigt olika sätt – har lyckats med precis just detta. I ett samtal med Kristofer Turdell, Kajsa Larsson och Kajsa Silow dyker vi in i äventyrens värld för att hitta små och stora nycklar för hur man kan leva sin dröm varje dag.

Kajsa Larsson:

Sida vid sida med heltidsstudier är 24 år gamla Kajsa Larsson multiatlet och tillbringar varje ledig stund i berg, på vågor och i skogen. Med hemmet fyllt av kitebrädor, skidor och löparskor är äventyren alltid nära till hands för denna unga naturentusiast – som blivit en av landets främsta när det kommer till att inspirera andra att använda naturen som sin lekplats.

Kajsa Silow:

Kajsa Silow är expeditionsguide, fjälledare, äventyrare, UX-designer och medgrundare av Adventure Stories. Att kånka sju väskor och sin dator till och från tåg har blivit hennes vardag och hon har bl.a Svalbard, Kilimanjaro, Lofoten och Åre som sin arbetsplats, något som hon också kombinerar med sitt konsultjobb som UX-designer. Kajsa är den första kvinnan i världen att ha skejtat runt Island, hon har paddlat hela nordnorges kust, cyklat solo samma sträcka, bott med huskys och mycket mer. Med en tältkvot på 50-200 nätter per år kan man inte annat än säga att hon är en multiäventyrare som gör vad som helst för att vakna upp with a view.

Kristofer Turdell:

Kristofer är 28 år uppvuxen i Gällivare och nybliven världsmästare i friåkning då han kammade hem Freeride World Tour 2018. Skidåkningen och bergen har gjort att Kristofer idag kan jobba som att vara skidåkare. Han trivs bäst uppe på en bergstopp eller en segelbåt på havet, och spenderar halva året på resande fot och får genom skidåkningen se nya ställen, träffa nya vänner från hela världen.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Media partner
Supporter