Efter en fantastisk världspremiär av Åre Sessions är det nu hög tid att dra ridån åt sidan och presentera de första namnen inför 2018 års upplaga av festivalen. I det första artistsläppet välkomnar vi en inhemsk popikon, en internationell popstjärna och ett av landets mest intressanta framtidshopp. Välkommen till Åre – Oskar Linnros, Tove Styrke och Janice.

Lite över ett år har gått sedan nyheten om Åre Sessions för första gången ekade över de jämtländska bergen. Med visionen om att låta skid- och musikkultur mötas under skidsäsongens sista två dagar, gick den allra första upplagan av Åre Sessions av stapeln under valborgshelgen 2017. Runt 8000 besökte festivalen i våras – vilket också innebar fullbokade stugor och hotell över hela byn. Vi är så otroligt tacksamma och glada över den enorma responsen och vill rikta ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt bidrog till succén. Artister, personal, partners – men framförallt er besökare.

Med ett fantastiskt första år i backspegeln, riktar vi nu blickarna mot kommande skidsäsongsavslutning och den andra upplagan av festivalen. Åre Sessions 2018 kommer att göra nedslag i byn den 27-28 april och i det allra första artistsläppet kan vi presentera tre av landets främsta popnamn – Oskar Linnros, Tove Styrke och Janice.

Även i år slopar vi den klassiska festivalbiljetten – på Åre Sessions är det liftkortet som fungerar som entrébiljett till konserterna. Festivalen kommer att husera på olika scener och platser runtom i Åre, och de exakta formerna för detta kommer att presenteras löpande under året. Något som redan nu står klart är att vi kommer läggas ett större fokus på festivalens olika dagsaktiviteter – såsom toppturer, freeride-sessions och yoga.

Framåt, uppåt. Och sen utför såklart! Vi hörs snart igen.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter