STÄNG

OM ÅRE SESSIONS

10 mil väster om Östersund, 16 mil öster om Trondheim och 60 mil norr om Stockholm ligger Åre: en internationell by och en av Sveriges mest älskade skidorter. Förutom ungefär 1500 bofasta invånare huserar Åre 42 liftar, 89 nedfarter, en fallhöjd på 890 meter, 75 restauranger och caféer och 15 olika barer – allt inom ett par hundra meters promenadavstånd från varandra. På denna plats presenterar vi nu ett nytt tillskott på den svenska festivalkartan.

Åre Sessions har premiär den 29-30 april 2017 och kommer därefter bli den stående säsongsavslutningen i Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn med störst fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta akter. Förutom dessa bjuder vi också in ett stort antal grymma DJ:s och klubbar att tonsätta både hotell, barer och utomhusscener under valborgshelgen.

BILJETTER

På Åre Sessions säljs inga biljetter i traditionell bemärkelse. På Åre Sessions gäller ditt SkiPass (alla typer av SkiPass, även säsongspassen är giltiga) som din festivalbiljett.

För att kunna hämta ut ett festivalarmband behöver du vara 18 år och inneha ett giltigt SkiPass – antingen ett säsongspass för 2017 eller för helgen den 29-30 april – samt giltig legitimation. Vi påminner också om att i mån av plats och först till kvarn gäller på festivalens samtliga scener. Armbandet fungerar som entrébiljett till festivalen, men garanterar inte plats på alla konserter. Är det någon artist du verkligen inte vill missa rekommenderar vi att du är på plats i god tid innan. 

Armbandsutlämningen sker på följande platser från och med onsdag den 26 april:

Rödkullen – 08:45 – 16:45

Fjällbyn – 08:00 – 17:00

VM8an – 07:45 – 13:00

Hanson – 08:30 – 18:00

Kabin – 08:00 – 18:30

Holiday – 08:30 – 18:00

Torget – 08:30 – 18:00

ÅLDERGRÄNS

18-årsgräns gäller på samtliga scener på festivalen.

RESA HIT

Till Åre reser du enkelt med både bil, tåg och flyg.

Flyg: Åre Östersund Airport ligger ca 80 km från Åre och för norska vänner ligger Trondheim (Vaernes) ca. 130 km från Åre. BRA Flyg har extra förmånliga priser till  under Åre Sessions. Boka din plats här.

Tåg: Helgen till ära kör SJ festivaltåg mellan Stockholm och Åre. Avresa fredag 28 april (via Uppsala) och hemresan måndag 1 maj. Det bokar du enkelt här.
Förutom festivaltåget trafikerar SJ en mängd andra sträckor och städer. Hitta den smidigaste färdvägen via SJ.se.

Bil: Bilvägarna till Åre är bra – vartifrån du än kör. Kör du från Mellansverige bör du räkna med att bilresan tar cirka 6-8 timmar. Tar du bilen från Göteborg är du framme efter cirka 10-12 timmar.Avstånd till Åre från Stockholm är 610 km, från Göteborg 850 km och från Malmö 1110 km.

PRESSACKREDITERING

Pressackrediteringen är öppen! För ansökan om press/foto-ackreditering för att bevaka festivalen, kontakta press@aresessions.se.

För pressförfrågningar/intervjuer med artister, kontakta liza@luger.se.

KONTAKT

Har du några frågor? Kontakta oss genom att skicka ett PM på vår Facebook-sida eller skicka ett mail till info@aresessions.se.

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter