STÄNG

Som både en samhällsskildrare och en gitarrmanglare av rang har Hurula spelat sig in i många tröstlösa hjärtan. I höstas släpptes det andra soloalbumet ‘Vapen till dom hopplösa’, en mörk berättelse om ett Sverige som år 2016 inte riktigt fungerar som det ska. Men albumet tjänstgör också som en välbehövlig värmande kraft i ett allt kallare samhälle.

Trots att han hittills bara har släppt två skivor under eget namn så är Hurula ingen nykomling på den svenska musikscenen, snarare tvärtom – och att Hurula inte är någon vidare debutant märks överallt i de skitiga ljudbilder som han skapar tillsammans med sitt övermäktiga band. I punken hämtar han en ärlighet, frihet och ett samhällsengagemang och översätter samtidigt det till en modern kontext med hjälp av nya medel. Med två album fullsmockade med musikaliska käftsmällar – både vad gäller musik och lyrik – är Hurula en upplevelse utöver det vi är vana med i det här landet.

Precis som med all annan musik med ett rasande tempo är det i ett livesammanhang som hans musik växer ur sin skrud, något som inte riktigt går att beskriva för någon som inte har upplevt det. Det bevisades under höstens omåttligt hyllade turné som genererade höga betyg av alla som var där. Att Hurula är en av vår tids viktigaste krafter råder det inga tvivel om.

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter