STÄNG

Med kristallklara melodier och syntljud lika mjuka som det finaste pudret har State Of Sound introducerat sig som en elektronisk duo att hålla ögonen på. Ringer superhitarna ”Higher Love” och ”Wake Up Where You Are” kanske en klocka? Gruppen ligger nämligen bakom båda av dessa storslagna singlar, som tillsammans har streamats bra över 50 miljoner gånger bara på Spotify. State Of Sound består av Viktor Norén som har ett förflutet i indiebandet Sugarplum Fairy, och Joakim Andrén som tidigare arbetat som turnémusiker och låtskrivare. Tillsammans skapar gruppen idérik elektronisk pop med spår av såväl house som tropiska element. I fokus sätter duon den kravlösa skapandeprocessen och friheten att kunna göra det de vill, en inställning till musik som hittills visat sig vara synnerligen framgångsrik.

Träffades gjorde Viktor och Joakim redan 2010, men det var först under början av förra året som vi på allvar blev introducerade för denna succéduo. Med lusten att skapa och kärleken till musiken i första rummet, har vi hittills bjudits på tre somrigt drömska släpp som alla hamnar någonstans i gränslandet mellan pop och house. På debutsingeln ”Higher Love” samarbetade duon med Viktors bror Gustaf Norén som har ett förflutet i bland annat Mando Diao. Låten var brödernas första musikaliska samarbete någonsin, trots att de varit aktiva i sina respektive band i vad som känns som en evighet. Samarbetet fortsatte sedan på den svensksjungna singeln ”Uti vår hage” – ett tydligt exempel på att det här är en duo som gör vad de vill, och inte vad någon annan säger åt dem att göra.

State Of Sound har inte skämt bort fansen med livespelningar, och vi är därför extra stolta att kunna välkomna Viktor och Joakim till Åre i vår. Det här är en resa som bara har börjat.

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter