STÄNG

I samma veva som retrodoftande rock blev den hetaste av musikgenrer i början av 00-talet fick Sverige en solklar representant i The Hives. Fagersta-bandets kombination av stencool, svartvit estetik och explosiv rockmusik blev snabbt en succé, och det dröjde inte länge innan gruppen spelade för utsålda hus över hela världen. Med sina matchande scenuniformer, råa riff och den ständigt oberäknelige Howlin’ Pelle Almqvist i spetsen är The Hives en av vårt avlånga lands främsta rockexporter.

Sedan starten 1993 har gruppen jobbat upp ett imponerande CV med sex fullängdare, en rad EP:s och vinster i de flesta svenska musikpriser. Det finns egentligen inget annat svenskt band som kan mäta sig med de enorma framgångar som The Hives har uppnått under sin snart 25 år långa karriär. Bakom framgångarna ligger dels deras ständigt påhittiga rock, men också hur de väljer att framföra den. Har du inte sett The Hives live har du helt enkelt inte upplevt en redig rockspelning. Chris Dangerous, Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Dr. Johan Destructafsson och Howlin’ Pelle Almqvist är The Hives. En urkraft, institution och ett av Sveriges bästa och mest klassiska band.

Efter en tid utan större spelningar på hemmaplan är vi glada att kunna välkomna världens bästa The Hives till Åre Sessions för en explosiv upplevelse i en intim miljö – precis där ett rockband bör upplevas.

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter