STÄNG

Veronica Maggio har regerat den svenska musikscenen ett bra tag.  I våras gav hon ut sin femte fullängdare ’Den första är alltid gratis’, och strax därefter gjorde hon sin största spelning någonsin på väldiga Stockholms Stadion. Med färgstarka texter om kärlek, olyckliga slut och allt däremellan är Maggio både en skildrare av hur det är att vara ung och naiv, men även hur det är att vara människa. Hennes tidlösa uttryck, fantastiska melodier och modiga berättande har berört tusentals människor genom åren – och hon fortsätter att beröra, för någonstans är det vad hon gör allra bäst.

Veronica Maggios karriär fick sig en rivstart i och med hennes andra album ’Och vinnaren är…’ år 2008 – med hiten ’Måndagsbarn’ i spetsen. Det var först med album nummer tre som Maggio på allvar nästlade sig in i det svenska folkhemmet. ’Satan i gatan’ blev början på en ny våg av svensk pop, där Maggio sedan dess legat i framkant. Albumet blev en storsäljare och gled genast in på plats nummer ett på albumlistan, samtidigt som alla låtar på albumet någon gång låg på singellistan. Maggio var nu en popikon av vår tid, något som hon på bästa vis har förvaltat sedan dess.

Under karriären har Maggio kammat hem hela fem Grammisar, två P3 guld-pris och en rad Gaffa-priser. Som en av den svenska pophimlens starkast lysande stjärnor är vi sjukt peppade över att få välkomna Veronica Maggio till Åre Sessions.

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter