STÄNG

Förutom en massa musikaliska nedslag, så bjuder Åre Sessions – tillsammans med en massa grymma vänner – in till olika dagsaktiviteter som på ett eller annat sätt höjer livskvalitén minst 100 %. Festivalyoga, skidskola, guidade toppturer, freeride-sessions, railjams. Du hittar alla aktiviteter här.

Festivalyoga – med Anna Korsgren, Josefine Bengtsson och Red Bull

Lördag och söndag kl 9.00 – 10.00, på Holiday Club Åres yogarum. Drop in gäller – first come, first yoga. Alla festivalbesökare välkomna, oavsett kunskapsnivå. Klädsel: bekväma kläder och barfota Mattor finns.

Josefine Bengtsson är en av Sveriges mest omtyckta yogalärare. Hon är författare och grundare av Yogiakademin som har yogaretreats världen över. Josefine vet själv hur det är att leva med stress och prestationsångest, men tack vare yoga och meditation finner hon harmoni och närvaro, något hon vill dela med sig av genom sin undervisning. I hennes lekfulla och lättillgängliga klasser mixar hon gamla österländska tekniker med nytänkande övningar från väst.

Anna Korsgren har DJ:at i snart ett decennium och brinner för konceptuella event, fest och träning. Hon har spelat på en mängd olika träningsevenemang under åren och ihop med Josefine har hon tagit yogan till klubblokaler runt om i Stockholm.

Tillsammans skapar de en yogaupplevelse utöver det vanliga. På Åre Sessions gör de för första gången yoga i ett festivalformat tillsammans med Red Bull.

Deltagarna kommer att ledas genom en enkel men pulshöjande flowsekvens till medryckande och stämningsfull musik. Efteråt bjuds det på Red Bull och Kleen Protein Bars för att bli redo för långa skid- och festivaldagar!

Skidskola med Norrlands Guld Ljus Alkoholfri
Lördag kl. 10:30-13:00 & 12:45-15:15 (tiderna inkluderar bussresa tur och retur)

Gratis skidskola för dig som vill lära dig grunderna inom skidåkning och vill få ett bättre flyt och kontroll i åkningen. I skidskolan ingår gratis uthyrning av skidutrustning, transport och 1.5 h undervisning i backen. Anmäl dig med namn, telefonummer, skostorlek, längd, vikt samt förkunskaper så att du kan placeras i rätt grupp. Skidskolan kommer att utgå från två kunskapsnivåer. Nivå ett är för dig som vill lära dig grunderna inom skidåkning. Du kommer att få hjälp att bli bekant med din utrustning och träna på att glida, svänga, bromsa och åka lift i de lättaste backarna. Efter denna kurs garanteras du att kunna åka i lättare nedfarter samt åka lift själv. Level två är för en fortsättningskurs där du tränas på att få ett bättre flyt och kontroll i din åkning och hitta rätt position på skidorna. Vi strävar mot att åka med parallella skidor i enklare backar.

Skidutrustningen hämtas ut personligen på Holiday Club innan avfärd eller kvällen innan. Uppsamlingen sker vid infodisken på Holiday Club och vi åker sedan buss tillsammans till Rödkullen. Ta god tid på dig så att du inte missar bussen. För att kunna delta i detta krävs det att du har skipass.


Guidade toppturer med Protect Our Winters

Lördag kl. 09:00-12:00 & söndag, kl. 09:00-12:00.

På både lördagen och söndagen kommer Protect Our Winters att anordna guidade toppturer där du får testa på grym skidåkning. Detta samtidigt som du får ta del av ett viktigt samtal om klimatet och vad du kan göra för att motverka dess hot.

Uppsamling inför aktiviteten sker vid infodisken på Åre Torg. För att kunna delta i detta krävs det att du har skipass, topptursutrustning, hjälm, sond, transciever och spade. Du måste även ha vana vid offpiståkning och vara minst 15 år gammal.


Freeride-sessions med InspireUs
Lördag, kl. 09:45-12:00 & 13:15-15:30.

Åre i slutet av april är en arena för lek och galenskaper, och med lokalkännedom om Åreskutans alla hidden spots kan den arenan utnyttjas på bästa sätt! Passa på att åka med representanter från InspireUs och Protect Our Winters som har fjället på sin bakgård och tar dig till platserna med bäst förutsättningar för dagen. Det blir 2 timmar fyllda med gänghäng, glada garv, stora slasksvängar och mjuka landningar!

Grupper bildas efter önskemål och erfarenhet. Uppsamling på restaurang Ski-Inn på Olympiaplatån. Andra passet avslutas med after ski på Timmerstugan. För att kunna delta i detta krävs det att du har skipass, skidutrustning och att du åker obehindrat i Åres pistade nedfarter.

Festivalyoga & dance Sessions på Ski Inn
Lördag, kl 12.00: festivalyoga by Red Bull feat Josefine Bengtsson & Anna Korsgren.
Söndag, kl 13:00 Ski Inn Dance Session feat Anna Korsgren Kajsa Haidl & Alexandra Dahlström.

Har du någonsin upplevt yoga på en fjälltopp till live-DJ? I samband med att Inspireus leder freeride sessioner på lördagen kommer Josefine Bengtsson (Yogiakademin) och Anna Korsgren hålla i  festivalyoga på Ski Inns terass – mitt i backen! Efter det ansluter Kajsa Haidl och Alexandra Dahlström bakom DJ-båset för en tidig danssession under bar himmel och med utsikt över hela Åre. Yoga, skidåkning och dans i en perfekt kombination.


Railjam med Jesper Tjäder – presented by Dope Clothing
Lördag kl 14.00, SkiStar Snow Park.

Jesper Tjäder en av Sveriges stora Freeski-stjärnor och har genom åren levererat riktigt fina tävlingsresultat i kombination med briljanta filmsegment (spana in feta Unrailistic!Säsongsavslutningen kommer spenderas på hemmaplan i Åre och med ett Railjam under Åre Sessions tillsammans med Dope Clothing.

Parkhäng med Jeppenator och Felkan
Söndag kl 14.00, Stendalen

På söndag skiner solen och vi samlas i parken i Stendalen för hopp- och parkhäng med Jeppenator och Felkan! Öppet för alla nivåer och åldrar – kom och få tips och trix och vässa på dina railskills med två riktiga proffs!

Dela

Instagram

Presentatör
Partner
Mediapartner
Supporter