Dags för säsongens fjärde och sista Åre Sessions Pre-Party och denna gång gör vi det back-to-back med själva festivalen. Torsdagen den 26 april tjuvstartar vi Åre Sessions 2018 med en förfest på Country Club. Live på scen: albumaktuella Parham och hyllade nykomlingen Esther Kirabo. Fri entré som vanligt!
 
PARHAM:
Med ett framgångsrikt 2017 bakom sig har Parham nu äntligen rullat ny musik – redo att återta sin position som en av Sveriges mest spännande artister. Nya albumet ”Torsken”, som släpptes för bara drygt två veckor sedan, är det mest färgstarka och melodiösa som Parham hittills har gjort, och albumet har redan börjat sätta sina spår i musiksverige. Plattan innehåller även flera intressanta gästinhopp av artister som Parham själv ser upp till och inspireras av. Med skivan berättar Parham om ett år med många toppar men också dalar, att prestera som bäst när du mår som sämst och hur det känns att förlora nästan all sin trygghet, att ”torska allt”.
Parhams debut ”Pojk” från 2014 kritikerhyllades och belönades bland annat med pris för Årets hiphop på Manifestgalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik samt Årets genombrott på Kingsizegalan. Med andra skivan ”Hemma här” som kom 2016 utvecklade Parham sin musikaliska identitet och beskrevs då som en av Sveriges bästa textförfattare och hyllades av pressen. Dagens Nyheter skrev att han ”visar än en gång att han är svensk hiphops just nu kanske allra vassaste berättare”, och Gaffa menade att ”det är ett konststycke att sätta ihop ett album så här fint.” Skivan Grammisnominerades, och under P3 Guld framträdde Parham med två låtar. Med nytt album och en storslagen turné är det här året som Parham tar karriären till nästa nivå.
 
ESTHER KIRABO:
Esther Kirabo är en av landets mest lovande soulröster. Från att hon var sex år till att hon fyllde arton var Esther med i en kyrkokör vilket också lagt grunden till hennes musik. Förutom att ha en enorm känsla och unik ton som sångerska spelar hon klaviatur, gitarr, trummor samt skriver musik. Esther Kirabos musik kommer inifrån: ”Jag är sällan stressad när jag skriver för att jag accepterar att en idé alltid blir bättre om man låter den intuitiva delen av sig själv ta plats.”
 
Esther utsågs av Metro som ett av de hetaste namn att ha koll på under 2018. Med den kompromisslösa singeln ”Kill U” (skriven tillsammans med producenten Christian Walz) har hon redan tagit ett stort steg i riktningen mot att bli en av landets främsta soulröster.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter