Åre Sessions närmar sig med stormsteg och det handlar nu bara om månader tills det är dags för skid- och musikfestival igen. Snön ligger sedan länge i backarna och det lockar i sin tur oss att presentera ytterligare fyra namn som kommer att stå på scen under festivaldagarna. I årets andra artistsläpp hittar vi hajpad norsk hiphop i form av Cezinando, Mwuana (som spelade inför ett fullsatt Country Club på vår förfest), världens bästa DJ-duo Rebecca & Fiona samt Sveriges kanske just nu mest tongivande artist – Säkert! – som gör en intim spelning med fullt band.

 

Säkert!

Det svenska språket låter aldrig så vackert som när Annika Norlin väljer att använda det. Med fokus på det vardagliga, intima och livet i stort är musiken hon skapar som Säkert! vardagspoesi för samtiden. Men det är inte bara livets vackra ögonblick som ges utrymme – även sånt som skaver får lov att finnas med i Annika Norlins texter. Det hördes bland annat på förra årets giv ”Däggdjur”, där hon även lät andra få ta ton och sjunga de låtar hon skrivit. Totalt hörs elva röster på albumet, men det är genomgående Norlin själv som vi får lära känna genom de andras tolkningar av hennes texter. Trots att skivan är tämligen lågmäld blev dess genomslag oöverträffat – det här var albumet Sverige behövde. När TT sammanställde svenska publikationers årsbästalistor så var det faktiskt ”Däggdjur” som också landets kritiker tyckte var allra bäst.

Efter en mängd spelningar förra året har det nu blivit dags för Säkert! att åter ställa sig på scen. Bered er på en känslosam resa genom fint och fult.

Rebecca & Fiona

Under de senaste åren har Rebecca & Fiona erövrat scener på löpande band både i Sverige och utomlands. Succén har varit ett faktum sedan dag ett och segertågen till turnéer har avgått med jämna mellanrum. Med singlar som ”Sayonara” och ”Pop Bitches” har duon tagit ett kliv från den elektroniska dansmusiken och in i popmusikens universum, något som även manifesterats tydligt på Rebecca & Fionas scenframträdanden. Under våren 2018 släpper duon också sitt efterlängtade tredje album. Spelningen på Åre Sessions kommer att bli ett DJ-set deluxe, där allt det bästa från duons karriärs vävs ihop till ett. Räkna med en fullkomligt kompromisslös spelning med ständig eufori när Rebecca & Fiona tar plats på Timmerstugans scen.

Rebecca & Fiona lade grunden till sin karriär på EDM-scenen år 2010 med sin första singel ”Luminary Ones”. Sedan dess har succéduon turnerat världen över och spelat på festivaler som Electric Daisy Carnival, Beyond Wonderland och Tomorrowland – sida vid sida med några av de mest respekterade namnen inom dansmusik: Tiësto, Steve Angello och Axwell. I höstas medverkade duon i TV-succén Ebbots Ark där deras tolkning av Noice ”En kväll i tunnelbanan” gjorde stor succé.

Mwuana 

Mwuana har länge legat och bubblat på den svenska musikscenen, men det är först nu som han på allvar presenterat sig för världen. Med sitt unika uttryck – där det känslosamma får möta det hårda – har Mwuana etablerat sig som en innovatör av både svensk R&B och hiphop. Här finns melodier och ljudbilder som tidigare som innan bara realiserats till fullo på andra sidan atlanten, och egentligen saknats i Sverige. Mwuana har med sitt unika skapande tagit Sverige med storm – något som han ämnar fortsätta med. Efter en utsåld höstturné och ett fullproppat framträdande på vår förfest är det dags för Mwuana att inta årets upplaga av Åre Sessions.

Med en hyllad EP-trilogi i bagaget släppte Mwuana förra året sitt efterlängtade debutalbum Triller, där han på sitt alldeles egna sätt fastslog vad svensk R&B är och kan vara. Redan innan albumsläppet har han nominerats till priser i både P3 Guld och Manifestgalan, och med Triller nominerades Mwuana till hela tre grammisar. På årets P3 Guldgala kammade han hem priset för Årets hiphop/R&B, vilket inte kändes mer än rätt med tanke på hans enorma genomslag. Triller har lyfts till skyarna av en enig kritikerkår, och kammat hem höga betyg och hyllningar hos såväl recensenter som fans. Mwuana och hans Triller är en milstolpe inom genren, och inget kommer i fortsättningen att vara sig likt på den svenska hiphopscenen – det kan vi vara eniga om. 

Cezinando

Norge har fullkomligt exploderat som hiphop-nation under de senaste åren, och den som har blivit allra störst på hemmaplan heter Cezinando. Genom att på samma sätt som artister som Drake, Lorentz och Mwuana skapa hiphop av den känslosamma sorten har han på många sätt blivit ljudet av samtiden. 2016 blev ett stort år för Cezinando då han både kammade hem norska P3 priset Urørt för osignade artister och senare samma år utnämndes till årets nykomling på norska P3-Gull-galan. 2017 var superhiten Håper du har plass med i TV-succén SKAM och blev senare utnämnd till Årets låt på det årets P3-Gull. Cezinando har hittills gett ut tre album, men det var först med förra årets Noen ganger og andre som han på allvar hittade sig alldeles egna röst. Saker har gått snabbt för Cezinando, och räkna med att det kommer gå minst lika snabbt även framöver. Övriga Skandinavien står för dörren, och i samband med det är vi glada över att kunna presentera Cezinando på Åre Sessions i vår.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Media partner
Supporter