Åre Sessions är tillbaka år 2020!

År 2017, 2018 och 2019 var en fest – 2020 är vi tillbaka för Åre Sessions fjärde upplaga! Favoriten Miriam Bryant, internationellt erkända bandet Dungen, hypade Bad Gyal [ESP] och house-DJ’n Folamour [FR] blir de första artisterna att släppas till nästa års festival. Nytt för i år är också att Åre Sessions, som år 2020 sammanfaller med Valborg, blir en fyradagarsfestival, 30 april-3 maj 2020. Make arrangements!

Sedan 2017 har vi haft den stora äran att vara en del av säsongsavslutningshelgen i Åre. Med det svingrymma upplägget att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, har vi under våra tidigare upplagor lockat runt 10 000 festivalbesökare varje år. Kombon

Den 30 april–3 maj är vi alltså äntligen tillbaka i Åre by för vår fjärde upplaga, och nytt för i år är att vi för första gången blir en fyradagarsfestival, torsdag till söndag. Majoriteten av konserterna kommer förläggas på fredag och lördag precis som tidigare – men fler aktiviteter och konsertinslag kommer inleda och avsluta festivalen på torsdagen och söndagen. Med detta hoppas vi  förlänga och uppa upplevelsen i Åre. För let’s face it, det behövs minst fyra dagar för att uppleva allt vad byn har att erbjuda.

I årets första artistsläpp presenterar vi en av landets absolut främsta artister – Miriam Bryant – som med ny musik i ryggen blir en av festivalens självklara headliners. Förra veckan stod det också klart att Miriam Bryant blir en av Musikhjälpens programledare.

Precis som tidigare år har vi också lyckats locka till sig internationell stjärnglans till de jämtländska bergen, denna gång i form av spanska rapparen Bad Gyal och fransk festgaranti i DJ’n Folamour. Även det internationellt erkända bandet Dungen gör en av sina få svenska framträdanden på Åre Sessions 2020.

Festivalens största scener blir liksom tidigare år Holiday Club på kvällstid och Timmerstugan på dagtid. Men även vad gäller platser så väntar lite nyheter i år. Alla spelställen kommer presenteras löpande under året. Stay tuned!

Även i år kommer musikprogrammet få sällskap av ett aktivitetsprogram, där vi kommer erbjuda möjlgiheten att ta del av guidade toppturer, skidskola, yoga, Breakfast Talks, outdoorloppisar och happenings i parken. Med andra ord: obligatorisk närvaro i Åre sista helgen i april!

 

Bakom Åre Sessions står,  förutom Luger, ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för en helt ny typ av festival. Norrlands Ljus Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett inspirerande samarbete som fördjupats år efter år. Åre Sessions 2020 går av stapeln den 30 april-3 maj runtom i centrala Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn, klubbar och DJ:s med fokus på det bästa från landets, Nordens och Europas musikscen just nu. Förutom musikprogrammet innehåller festivalen även andra aktiviteter såsom toppturer, freeride sessions och yoga.

 

 

 

Hemligt Red Bull-event på lördag!

...

Kom och åk med Jesper Tjäder & Jennie – Lee Burmansson!

...

Lär dig trixa med OS-åkarna!

...