Några av landets främsta liveakter, nyblivna Grammisvinnare och spännande nykomlingar ansluter till skidsäsongens sista fest. Säg hej till Amason, Jireel, Deportees, Yaeger, MaidaVale, Baba Stiltz och Fatima Osman!

JIREEL
Den artistiska succén var ett faktum, de musikaliska framgångarna och drömmarna uppfyllda och ett nytt liv utstakat redan innan Jireel hade hunnit fylla myndig. Födelsedagen till ära firade Jireel med att släppa albumet ”18” – som för bara några dagar sedan prisades till ”Årets hiphop” på Grammisgalan. Singeln ”Cataleya” nådde platina-status omgående och även från förra årets Grammisgala gick Jireel med fyra nomineringar och prisad som ”Årets Nykomling”. Av Nöjesguiden tilldelades han Stockholmspriset för Musik 2017 och på P3 Guld 2018 kammade han hem titeln som ”Årets Artist”. På alla sätt och vis har Jireel landat i sitt musicerande och visat att han vet vilka vägar han ska ta, vare sig det innebär sång eller rap och inspelad musik eller liveframträdanden. Slutsålda spelningar över hela landet och miljontals streams har visat att Jireel på några få år gått från försiktiga debutsinglar till storslaget och mångfacetterat artisteri – både live på scen, men också med inspelat. Till Åre kommer han för andra gången och denna gång intar han Timmerstugans scen. Pepp!

AMASON
Amason gått från att vara ett spontant musikaliskt projekt till att bli ett av Sveriges viktigaste band – och en oförglömlig liveakt. På sistone har bandet varit sparsmakade med spelningar och vi är därför enormt peppade över att få välkomna detta gäng till Åre Sessions 2019. Amason består av Amanda Bergman, Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nisse Törnqvist, som i slutet av 2012 efter många år av vänskap och egna musikaliska projekt fann varandra i ett gemensamt musikaliskt rum; Amason. De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen – och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt. Den första låten som nådde offentligheten, ”Margins”, följdes snart av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 och i januari 2015 släpptes det efterlängtade och Grammisvinnande debutalbumet Sky City, som kommit att bli ett av senaste årens mest hyllade svenska album. ”Inget rockalbum som gavs ut 2014, varken svenskt eller utländskt, var lika bra som det här” sa Jan Gradvall/Di Weekend och DN fyllde i med ”bräckligt, hoppfullt och lysande.”

DEPORTEES
Umeå-bandet Deportees har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år – kända för sin perfekta kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor. Med genombrottsalbumet Islands & Shores orsakade man svallvågor över hela landet och bandet belönades med en Grammis för Årets rock och en P3 Guld-vinst för Årets grupp. Sedan dess har Deportees fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. Inom väldigt kort är Deportees tillbaka med ny musik och på Åre Sessions har vi den stora äran att presentera bandets första livespelning på svensk mark på över två år.

BABA STILTZ
Från att tidigare varit en svensk angelägenhet så är Baba Stiltz numera en vital del av den internationella dansscenen, med konserter på klubbar och festivaler över hela världen under bältet – från Fabric till Berghain. År 2018 kom Baba Stiltz EP Showtime – ett efterlängtat släpp på den legendariska, engelska labeln XL Recordings där artisten fortsätter att utmana de konventioner som omgärdar dansmusik. Under fjolåret gjorde Baba också en hyllad podcast för prestigefyllda R.A samt var motivet för en 4-sidors artikel i Dazed & Confused. Klart är att Baba Stiltz är en samtida kraft vars framtid är lika ljus som oberäknelig. Förbered er på att dansa med ett dumt leende på läpparna, för Baba Stiltz kommer till Åre Sessions i april!

MAIDAVALE
Som ett av de starkast lysande banden i den nya generationen av psykedelisk musik skapar kvartetten MaidaVale en ohämmat experimentell, krautinfluerad rock som frångår det förväntade och bildar en helt egen atmosfär av ljud. År 2016 släppte bandet debutalbumet Tales of the Wicked West som mottogs med öppna armar och ledde till intensivt turnerande runt om i Europa. På den andra fullängdaren Madness Is Too Pure, producerad av Jari Haapalainen, följer MaidaVale upp med en än mer experimentell och dynamisk ljudbild som slår fast bandets självklara plats i psykrockscenen. Madness Is Too Pure hyllades bland såväl kritiker som lyssnare för den innovativa tappningen av genren, och gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Samtidigt har bandet som liveakt ständigt lovordats för sin musikalitet och det starka samspelet mellan både musiker och publik.

YAEGER
Sedan debutsingeln ”Now you Know” har 20-åriga Yaeger (Hanna Jäger) övertygat både media och musikbransch att hon är här för att stanna. Hennes första riktiga debutsingel ”Ocean” producerades av Simon Lundgren (Random Bastards), premiärspelades på P3 och fick stora hyllningar från musikmedia som The Line Of Best Fit, JA JA JA, FAMEmagazine, Radar Collective.
För bara några veckor sedan släppte hon sin debut-EP ”Gul” – ett verk med fem låtar som bekräftar en självsäker, ung, samtida självständighet. Och med ett växande internationellt intresse står det klart att vi kan komma att bevittna the next big thing i Åre under Åre Sessions – “Pop Mecca’s newest star in the making” – The Line Of Best Fit, “The latest addition to Sweden’s pop music powerhouse roster” – JA JA JA.

FATIMA OSMAN
Fatima Osman är utan tvekan ett namn att lägga på minnet. Efter att ha gjort succé i fyra års tid på hiphop-scenen överraskade den sudanesisk-svenska DJ:n Fatima Osman sin publik då hon gjorde en tvär sväng in i housemusikens värld. Med sin skarpa mixingteknik, sitt unika musiköra och en enastående förmåga att förtrolla publiken blev hon snabbt en DJ att hålla koll på. Som mixtape-redaktör för det svenska magasinet ”Radar Collective” skapar hon även en plattform för andra DJ:s både i och utanför landet.
Fatimas förkärlek för allt ifrån Detroit-techno, till sydafrikanskt house & italodisco präglar hennes mångsidiga stil som svänger från mörkt och industriellt till upplyftande och lekfullt. Publiken kan alltid vänta sig en energisk kväll när den här diskodrottningen står bakom mixerbordet och får dansgolvet att skaka i takt till häftiga bastrummor, perkussioner och hänförande rytmer. Här får ni vittna om det nästa storslagna – missa inte Fatima Osman på Dungen at Creperiet.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter