Tropical Scandinavia

Människan har genom tiderna använt sig av symboler för att förstärka positiva egenskaper i sin miljö och hos sig själva. Tropical Scandinavia tar fenomenet till modern tid – genom sin design och produkter för hemmet.

Idén till Tropical Scandinavia föddes ur grundarna Johanna och Emils kärlek till varandra, surfing, ett fritt liv och tron att vi alltid kan växa och lära oss nya saker – och viljan att dela med oss av kunskapen.

Johanna är grafisk designer och illustratör med examen från designskolan i Köpenhamn, men själv ser hon livet som sin främsta läromästare. Hon drivs av fascinationen över att vi själva kan skapa det vi önskar – både i det stora och lilla i livet. En sucker för yoga, naturupplevelser, en god fika och gulliga hundar.

Emil är filmproducent och konstnär med flera långfilmer och utställningar i bagaget. Redan som 12-åring upptäckte han meditation genom karate och spenderade många år åt andligt sökande i Indien eller i en thaiboxningsring i Thailand. Visdomen blev att inte ta sig själv på så stort allvar och att ständigt lära sig något nytt för att uppleva tillfredställelse. ”Vi blir mer för att kunna ge mer!”

@tropicalscandinavia
www.tropicalscandinavia.com