En av landets mest folkkära artister, ett ikoniskt indierockband, en av den brittiska hiphopscenens just nu stora hyper och en röst som kan smälta guld. Åre Sessions 2019 startar på alla cylindrar och välkomnar Timbuktu, Caesars, Little Simz [UK] och Sarah Klang till festivalens tredje upplaga! 

Skidsystemen har inte ens hunnit öppna för säsongen, men redan nu börjar vi presentera några av pusselbitarna som ska utgöra skidsäsongsavslutningen och Åre Sessions den sista helgen i april nästa år. När Åre Sessions tredje upplaga går av stapeln kommer det även denna gång vara med ett fullspäckat aktivitetsprogram och musik på ett flertal scener runtom i byn. De första fyra akterna att släppas till festivalens tredje upplaga spänner över ett brett spektrum av uttryck och genrer och kommer alla bidra med unika upplevelser till festivalhelgen. Precis som tidigare år ingår konserterna i köpet av ditt liftkort – så förutom landets bästa skidåkning på dagarna, bjuds man som festivalbesökare på ett gäng svingrymma konsertupplevelser under resterande timmar på dygnet.

TIMBUKTU & DAMN!

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason ”Timbuktu” Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster och mest älskade liveakter kommer till Åre Session 2019!

CAESARS

Caesars la aldrig riktigt ned. Det var inget dramatiskt avsked utan en tid efter dubbelalbumetStrawberry Weed (2008) försvann de bara. Men så, från ingenstans, annonserades en spelning till årets upplaga av Popaganda. Bandet sa att det var en engångsföreteelse men tack och lov hade de för roligt för att hålla det löftet. I vår åker de nämligen ut på en efterlängtad exklusiv vårturné – där Åre Sessions är ett av stoppen. Med en låtskatt som både innefattar de stora singlarna som kunde höras i alltifrån populära TV-spel till stora reklamfilmer, såväl som de där fina låtarna som är gömda på albumens senare delar, ser vi fram emot att uppleva ett av landets mest ikoniska indireockband i Åre nästa vår.

LITTLE SIMZ [UK]

Little Simz smarta, nyfikna, nyskapande musik har redan hajpats av Kendrick Lamar som funderade om inte London-artisten ”might be the illest doing it now”. Little Simz har också hunnit med att samarbeta med Gorillaz och att turnera med Ms. Lauryn Hill. Just Ms. Lauryn Hill nämns mer ofta än sällan när det kommer till att beskriva Little Simz. Kanske för att Little Simz precis som Hill är en medveten virtuos som bemästrar hantverket som få – och att de båda är vansinniga talanger på att röra sig mellan sång och rap. Trots att Little Simz bara är 24 år har hon redan en katalog värdig en åldrande rockare. Eller vad sägs om två album, sju EP:s och fyra mixtapes sedan 2014? Nu senast släppte hon den stenhårda singel Boss där hon över ett distat basriff aggressivt och övertygande bekräftar sin excellens och ett nytt album planerar se dagens ljus under nästa år. Att Little Simz nu kommer till Åre Session är en smärre sensation och vintersportare eller ej – detta får inte missas.

SARAH KLANG

Sedan debutalbumet Love in the Milky Way gick rakt upp på den svenska topplistans förstaplats i februari, ackompanjerat av radiosingel efter radiosingel och en Grammisnominering, har SarahKlang gång på gång cementerat sin position som en av landets mest spännande artister – inte minst live på utsålda konsertlokaler Sverige runt. Exakt ett år efter den mytomspunna spelningen på Way Out Wests lilla klubbscen Folk öppnade hon i år hela festivalen i ett överfullt Linnétält – en snabb resa från klubbpublik till euforiska 5000 åskådare. Hon har beskrivts med ord som ”Sarah Klang kan få änglar att gråta” (Norrbottens-Kuriren) och ”en av de mest självklara stjärnor som fötts” (GAFFA) och att Sarah Klang kommer stå för en av festivalens mest minnesvärda konserter är det ingen fråga om.

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter