Bakom pseudonymen NEIKED gömmer sig producenten och låtskrivaren Victor Rådström. Efter många hyllade alster som producent – bland annat för Miriam Bryant – debuterade han med sitt egna projekt år 2015. Den första singeln ”Cowboy” var ett samarbete med Thomas Stenström och startskottet på en snabbfotad artistkarriär. Uppföljaren ”Sand & Lead” och den tredje singeln ”Sexual” slog upp internationella dörrar på vid gavel och NEIKED blev ett räkna med på den europiska marknad. ”Sexual” klättrade snabbt på topplistorna i bland annat Norge, Storbritannien och Tyskland – och har i nuläget streamat över smått svindlande 300 miljoner gånger.

Under det gångna året har NEIKED gett i från sig ett gäng singlar, däribland hyllade ”How Did I Find You” med Miriam Bryant. Då deras tidigare samarbeten bland annat vunnit Grammisar för Årets låt (Rocket, 2018) var det ingen som blev förvånad när även denna singel visade sig vara en superhit.

Då NEIKED, som numera består av ett artistkollektiv, inte varit överdrivet bjussiga med liveframträdanden, är det med stor pepp vi kan välkomna denna moderna popinstitution till Åre Sessions 2019.


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter