Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphop-artister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han uppträtt både som soloartist och i diverse andra konstellationer, bland annat med funkbandet Damn! som han turnerat med i över 15 år. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

2016 gjorde Jason debut som författare med familjebiografin En Droppe Midnatt. Boken, som är uppe i över 100 000 sålda ex, är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter – ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.

Under 2017 gjordes den gripande berättelsen om till en liveföreställning som sattes upp på scen i Stockholm och Malmö. Succéföreställningen har gått för fulla hus sedan premiären, slog publikrekord på scenen Höjden på Way Out West i somras och lyckades till och med med konststycket att sälja slut Operan i Oslo på förhand. Under hösten 2018 tar Jason ut föreställningen på olika orter runtom i landet och under hösten 2019 går den upp i New York.


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter