För den som vill aktivera sig även på dagtid presenterar vi nu festivalens fyra första aktiviteter! Åk på guidad tur med världsmästaren Kristofer Turdell, prova på randonée-touring, utforska Åreskutans baksida och unna dig morgonskidåkning i nypistade backar på Åreskutans högzon – innan området öppnar för allmänheten. Alla aktiviteter kostar 195 kr.

 

 

MANCHESTERMORGON – Fredag 26 april
Tag Kabinbanan (Å29) upp och upplev morgonskidåkning i nypistade backar på Åreskutans högzon – innan området öppnar för allmänheten. Åkningen sker i nypistade backar och har du tur ligger det nysnö på berget. Om vädrets makter omöjliggör åkning på högzon öppnar vi istället upp liften VM6:an (Å31) med tillhörande backar.

SKI TOURING INTRO – Fredag 26 april
Randonéeturen riktar sig till utförsåkare med god skidkunskap som är nyfikna på att testa att gå på randonéeutrustning. Vi tillhandahåller offpistskidor med randonéebindning, stighudar samt en ryggsäck med spade, sond, transceiver och teleskopstavar. Du har själv med dig dina vanliga pjäxor, som fungerar utmärkt i våra bindningar.

FRIÅKNING MED KRISTOFER TURDELL – Fredag 26 april
Ta chansen att åka med ett gäng som hittar varje träd och sten på hela skutan – med världsmästaren Kristofer Turdell i spetsen! Dagen börjar med samling på Kabinbanan kl 09:30 – för genomgång av önskemål och plan för dagen. Utefter gruppen, väder och vind så styrs åkningen för att få ut maximalt av förmiddagen för alla. Detta är perfekt för dig som gillar att åka skidor och vill få lite tips på roliga åk runtom på fjället. Passa på att få råd och kanske våga testa något nytt med ett erfaret gäng. Våga testa dina vingar, du kommer inte bli besviken!

BAKSIDAN – Lördag 27 april
Upplev offpiståkning på stora öppna ytor med fantastisk utsikt från toppen av Åreskutan hela vägen ned till Kabinbanans dalstation. Turen börjar med att vi tar skidorna på axeln och går upp till Åreskutans topp från Kabinbanans bergstation. Sedan är det dags att vända skidorna i fallriktningen för att känna pulsen öka och mjölksyran bränna medan du njuter av 1 000 fallhöjdsmetrar skidåkning i världsklass.

 

FLER NYHETER


BACK TO TOP
Presentatör
Partner
Media partner
Supporter