Vi satsar digitalt – tillsammans med stjärnor som Molly Sandén, Fricky och Jesper Tjäder!

I väntan på att åter kunna arrangera en fysisk festival på plats i Åre, tar vi nu klivet in i den digitala världen. Under våren släpper vi ett antal filmer som ska fungera som ställföreträdare för den fysiska upplagan. Stora namn från både skid-, snowboard- och musikvärlden, däribland artisterna Molly Sandén och Fricky samt freeskiåkaren Jesper Tjäder, medverkar i filmerna och det första avsnittet släpps redan nu på onsdag.

Vårsolen börjar kika fram mellan träden, men än så länge väntar många dagar i backen innan årets skidsäsong är slut. Åre Sessions var en av de festivaler som allra först tvingades ställa in när coronapandemin slog till förra våren. Ett år senare står det tyvärr klart att även den kommande säsongsavslutningen kommer ske utan någon fysisk festival på plats i Åre.

Men helt festivallöst blir det inte den här våren! Under den gångna vintern har vi försökt utmana oss kreativt och tänka till kring hur vi kan aktivera oss på nya sätt. Resultatet har blivit att vi nu kliver in i den digitala världen. Under de senaste veckorna har vi spelat in ett antal digitala festivalupplevelser från Åre, som med start nu på onsdag kommer släppas löpande i Åre Sessions digitala kanaler. I de olika avsnitten väntar spännande intervjuer med gäster från både skid- och musikvärlden, såväl som liveframträdanden i unika miljöer från både byn och på berget. Bland annat artisterna Molly Sandén och Fricky medverkar i filmerna, såväl som freeskiåkaren Jesper Tjäder.

Åre Sessions skapades ur passionen för musik, skid- och snowboardåkning, god mat och dryck och att få förena alla dessa på en av landets vackraste platser. Åre som by, destination och festivalplats är helt unik i sitt slag och något vi verkligen hoppas på att förmedla genom dessa filmer. Små digitala festivalvykort – i väntan på att åta kunna mötas på riktigt ign.

Förhoppningen är att kunna återvända med en fysisk festival till Åre nästa säsong, om förutsättningarna tillåter. Exakt när och i vilken form, det får framtiden utvisa. För nu får vi njuta av denna digitala ställföreträdaren som förhoppningsvis både stillar festivalhungern och samtidigt lämnar ett sug inför framtiden.

 

Musikfestivalen Åre Sessions har varit en given del av skidsäsongsavslutningen sedan 2017. Bakom Åre Sessions står, förutom arrangören Luger, ett kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för en helt ny typ av festival. Den digitala festivalsatsningen möjliggörs genom kreativt samarbete tillsammans med flera partners, som Norrlands Ljus Alkoholfri, Burton, Mercedes-Benz, Red Bull och Nordic Spirit.