Skip to main content
Homepage

OM FESTIVALEN

Tio mil väster om Östersund, sexton mil öster om Trondheim och sextio mil norr om Stockholm ligger Åre: en internationell by och en av Sveriges mest älskade skidorter. På denna plats presenterades 2017 ett nytt tillskott på den svenska festivalkartan: Åre Sessions. En festival där musik- och skidkultur får mötas under skidsäsongens sista dagar, inramat av en av landets vackraste miljöer.

Åre Sessions hade sin urpremiär den sista helgen i april 2017, och har sedan dess varit en del av den stora säsongsavslutningshelgen i Åre. Festivalen gör nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn. Med tidigare artister som The Hives, Veronica Maggio, Miriam Bryant, Little Simz, Oskar Linnros, Studio Barnhus, byggs musikprogrammet kring den nordiska musikscenens främsta akter. Lika viktigt som musiken är festivalens aktivitetsprogram, där man erbjuder festivalbesökarna aktiviteter som t.ex yoga, toppturer, skidskola och massa annat kul. 

Och det bästa av allt: på Åre Sessions fungerar ditt SkiPass som din festivalbiljett! Läs mer om SkiPass-giltigheter här nedanför.

Vanliga frågor

Åre Sessions 2024 äger rum mellan torsdag 25 april och söndag 28 april.

Åre Sessions-appen är din bästa följeslagare under festivalen där du hittar spelschema, viktig information, karta, programbeskrivning och mycket annat! Vi rekommenderar dig att ha notiser påslagna i fall vi behöver meddela viktig info eller schemaändringar. 

Ladda ner appen här. 

För att kunna hämta ut ett festivalarmband behöver du vara 18 år och inneha ett giltigt SkiPass. Festivalarmbandet hämtas ut i någon av SkiStarsshopparna. Du hittar information SkiPass-giltigheterna nedanför. 

Vi påminner också om att i mån av plats och först till kvarn gäller på festivalens samtliga scener och aktiviteter. Armbandet fungerar som entrébiljett till festivalen, men garanterar inte plats på alla konserter. Är det någon artist du verkligen inte vill missa rekommenderar vi att du är på plats i god tid innan.

SKIPASS

För att kunna hämta ut ett festivalarmband behöver du vara 18 år och inneha ett giltigt SkiPass. Vi påminner också om att i mån av plats och först till kvarn gäller på festivalens samtliga scener och aktiviteter. Armbandet fungerar som entrébiljett till festivalen, men garanterar inte plats på alla konserter. Är det någon artist du verkligen inte vill missa rekommenderar vi att du är på plats i god tid innan!

SkiPass-giltigheter för att få tillgång till festivalen:

SkiPass 1 dag eller kortare = inget festivalpass
SkiPass 2 sammanhängande dagar = festivalarmband för de två dagar du har SkiPass för*
SkiPass 3 sammanhängande dagar = festivalarmband för de tre dagar du har SkiPass för**
SkiPass 4 sammanhängande dagar = festivalarmband för hela festivalhelgen (tor 25 april – söndag 28 april)
SkiPass Säsongspass = festivalarmband för hela festivalhelgen (torsdag 25 april - söndag 28 april)

* = köper du ett 2-dagars SkiPass för fre 26 april-lördag 27 april får du söndagens festivalaktiviteter på köpet
** = köper du ett 3-dagars SkiPass för tors 25 april-lördag 27 april får du söndagens festivalaktiviteter på köpet

 

 

Alla festivalens scener har 18-års åldersgräns, förutom Supper som har 23-årsgräns.

Bästa sättet är att skriva till oss på vår Facebook-sida.

Kontakta press@luger.se för pressmaterial och övriga pressfrågor.