Skip to main content
Homepage

Åre Sessions till alperna

Åre Sessions tar sin kombinerade skid- och musikfestival till nya höjder – närmre bestämt till skidorten Verbier i Schweiz den 3 april. Festivalen kommer göra nedslag i den pittoreska byn och inga mindre än Hunee, Storken och Loke kommer att stå för musiken.

Konceptet att blanda naturskön, alpin miljö med den mest varsamt kurerade musiken har visat sig vara en lika perfekt som oväntad kombination. Men i år kommer festivalen Åre Sessions inte endast att äga rum i de jämtländska fjällen utan också i den schweiziska skidorten Verbier – åtminstone för en dag. Man kan tänka på det som en tjuvstart inför den vanliga festivalen som går av stapeln 25–28 april.

Musiken på Åre Sessions x Verbier kommer att väljas av Hunee, den eftertraktade tyska DJ:n och producenten som gjort sig känd för sina lika dansanta som nyfikna sets där musik från hela världen tillåts samverka. Besökarna kommer även att få nöjet att höra Storken och Loke vars utsökta urval av house och Italo disco har en historia av att förvandla dansgolv till en svettig, euforisk massa.

Åre Sessions 2024, den sjunde upplagan, går av stapeln den 25–28 april runtom i centrala Åre. Festivalen kommer ta plats på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Bland programmet av artister märks bland annat Thomas Stenström, Viagra Boys, Fricky & The Desktoppers, Icona Pop, Ellen Krauss, Timbuktu, Jonathan Johansson, Alba August, Terra, Jeshi [UK], den nordirländske DJ:n Cormac och många, många fler.